Tom oljehylle: Nürnberg-supermarkedet irettesetter kundene sine – og går viralt med det

Forbrukere står nå ofte overfor tomme hyller når de ser etter solsikkeolje eller rimelig matolje.

NÜRNBERG – Kjøper du olje fordi du trenger det eller fordi alle gjør det? Dette var spørsmålet et supermarked i Nürnberg stilte kundene sine etter at matoljehyllen var tømt. Bildet gikk viralt på Instagram kort tid senere.

Krigen i Ukraina har også innvirkning på hverdagen vår. De siste ukene har drivstoffprisene steget til rekordhøye nivåer pallereol, og brød og kjøtt ventes også å bli betydelig dyrere snart. I mellomtiden er det som blir stadig mer sjeldne matolje.

Viktig importland

Ukraina regnes som en viktig råvareleverandør for solsikkeolje. „Landet representerer 51 prosent av kvantiteten som er tilgjengelig på verdensmarkedet og er et av de viktigste importlandene for Tyskland,“ siterer Tagesschau Christian Böttcher, talsmann for Federal Association of the German Food Trade (BVLH).

Det blir ikke mer sentralt enn midt i Berlin-Mitte – noe som gjør H+ Hotel Berlin Mitte til det ideelle utgangspunktet for litt interessant sightseeing i hovedstaden. I umiddelbar nærhet av…

På grunn av Ukraina-krigen er forsyningsveiene for øyeblikket blokkert. Sjøveien over Svartehavet er for tiden sperret av russiske skip. Skulle Ukraina slutte å være en viktig leverandør i fremtiden, vil dette ikke bare påvirke tilgjengeligheten av matolje. Prisene vil også trolig stige. Som et resultat er hyllene i tyske supermarkeder allerede tomme.

Etter hamstring av kjøp: matolje selges til høye priser på Internett

Denne utviklingen gir nå mange tyskere grunn til å hamstre matolje igjen. I supermarkeder er produktet i ferd med å bli en mangelvare, og mange butikker rasjonerer det ut til kundene.

Ansatte i et supermarked på Nürnbergs sentralstasjon ser ut til å ha blitt rasende over hamstringen av kunder. De la en lapp på den tomme matoljehyllen: „God dag. Kjøper du oljen fordi du trenger den? Eller kjøper du oljen fordi alle gjør det? Hvis alle kjøper normalt, kan det ikke oppstå slike mangler. Har vi ikke lært noe de siste to årene?“ det sto.

Med meldingen uttrykte de ansatte sin misnøye over hamstringen av kjøp fra mange kunder, som allerede hadde vært et stort problem for mange supermarkeder i begynnelsen av Corona-pandemien. Den gang ble hyllene tømt for toalettpapirruller i løpet av svært kort tid.

Oppmuntring og latter fra samfunnet

Instagram-innlegget fikk mer enn 6700 likes. Den ble publisert på kanalen „Notes of Germany“. Morsomme urbane notater i Tyskland er lagt ut på denne kanalen. Handlingen skapte oppmuntring og humor i kommentarspalten: „For mange består solidaritet dessverre kun i å trykke på Like-knappen eller sette Ukraina-flagget på profilbildet. Her, i direkte egeninteresse, kommer den virkelige karakteren til mange mennesker å lyse – og det er vanligvis sterkt opportunistisk», skrev en bruker. „Nei, for jeg vil fylle den og skade dieselmotoren min,“ spøkte en annen.

Schreibe einen Kommentar